09 augusti 2009

Lite om spelen

Datortystnad, nästan total sådan, har rått på Norrstunas under semestern och dessa heta augustidagar - rena rama öspelsvädret har det varit. Bäst att blåsa liv i bloggen igen medan jag kommer ihåg hur det går till.
Starta som utlovat med kort resumé av öspelen:
Publiken: Visst trodde jag att det skulle komma publik på tävlingarna men tillströmningen slog alla förväntningar. Många har jag träffat som exempelvis för första gången varit till Bredmo och som sett sporter som bågskytte, basket och segling/windsurfing. Roligast att många är sådana som normalt inte går på sport. Vädret bidrog naturligtvis.
Häftigaste medaljen: Johan Pettersson helt otippade guld i bordtennis och lika häftigt att Bengt fick vara med och ta en medalj i dubbel. Ögonblick som framkallar de där fantastiska känslorna som bara sport kan åstadkomma.
Mest väntade guldet: Damernas fotboll. Finalen gav nytt publikrekord för åländsk damfotboll. Nästa höjdpunkt blir ÅU:s ligatitel i höst.
Arrangörsbragden: Att vi klarade av att ordna en bra basketturnering med bra kvalitet på både arrangemang och spel. Kvinnan som höll allt i en fast hand heter Lena och har därmed skrivit in sig i den åländska idrottshistorien.
Exotiskt: Stämningen var på topp på arenorna. Alldeles speciell var den ändå vid Mariebad där det blev exotiskt med dj, strandbar, soldyrkare och en massa segel på Slemmern.
Resultatet: Åland gjorde ett fantastiskt spel resultatmässigt. Ändå bättre är alla de erfarenheter de 15 sporterna samlade på sig för kommande arrangemang. Jag ska inte påstå att vi gjorde det felfritt men de klagomål som kom var pytte-pytte-små och inget som påverkade tävlingarna. Våra 15 sportkoordinatorer har gjort ett kanonjobb. På köpet har vi förutom erfarenhet fått kontakter internationellt och till de nationella förbunden i Finland och Sverige, upprustade arenor, en hel del utrustning som kan användas framöver och fördjupat samarbete mellan sporterna här på Åland.
Skönast: Hur kul det än var under öspelsveckan var det ändå allra skönast på måndagen. Söndagen stod jag nämligen på flygfältet och sålde souvenirer till avresande trupper. Efter 4,5 års jobb är de befriande att kunna sätta punkt för ett projekt som många gånger känts allt för tungt att dra på fritiden. Nu är det gjort (lite efterarbete återstår men det är en spotta i havet), responsen över våra sportarrangemang har varit väldigt positiv. Läge att sträcka på sig någon cent och bara njuta ett tag.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...