07 januari 2016

Mallorca i december


Har länge velat åka till Mallorca och framför allt till Palma (solsemester är definitivt inte min grej). I december blev det av. En härlig vecka med fint väder, god mat och lagom mycket program. Kan sammanfattas så här:
- slingrande och vacker tyr med lokalbussen till Port de Sollér. Vi hade tänkt ta det "berömda" tåget från Palma men det stod stilla på grund av renovering.
- fantastiska vyer när vi hyrde bil och körde till fyren på Cap de Formentor. Serpentinvägar, blått hav och fin utsikt. Bilfärden från Palma tar cirka en timme, då har jag inte räknat den sista sträcka längs serpentinvägarna.
- spanska maten är en favorit. Palma levererade tapas och pinchos som fick smaklökarna att dansa. Kan rekommendera restaurangerna El Pilon, Cellar Pages, Tast och Gaudeix. Boka bord!
- Palma är en mysig stad med folkvimmel och många uteserveringar. Strandpromenaden är hur lång som helst. Miro-museet och hans ateljé samt akvariet är värda att besöka. Här finns massor med små butiker i alla gränder där man lätt kan spendera tid.

Vägen till Cap de Formentor.

Fyren sedd från en utsiktspunkt på vägen.

Strandpromenaden i Palma.

Akvariet i Palma.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...