07 januari 2015

Tågluff - Stockholm sista stopp


På väg genom Sverige.

Innan vi åkte i väg hade vi bokat platsbiljetter på sista snabbtåget från Köpenhamn till Stockholm 30 december. Bara för att vara säkra på att komma fram sista dagen som interrail-biljetten gällde. Vi kom till Köpenhamn tidigare än beräknat och kunde därför åka från Köpenhamn redan på morgonen så vi hann med sista färjan till Åland. Härligt att komma hem till nyårsaftonen.
Tågluffen var jätte lyckad. Det fungerade bra med alla tåg och platsreservationer. Vi tillbringade i princip två nätter på varje stad vi stannade i. Eftersom det inte direkt är högsäsong den här tiden på året var det lätt att hitta bra men billiga hotellrum. Vi betalade cirka 30 euro/person för dubbelrum med badrum. Vi bokade via booking.com och var nöjda med alla hotell förutom det i Paris. Vi räknade med att det gick knappt 100 euro/dagen till logi, extra platsbiljetter och mat. Då snålade vi inte.
En säker gissning är att detta inte var min sista tågluff.

2 kommentarer:

Malin sa...

Tack för rapporteringen! Verkar omekligen smidigt att se Europa bara man vågar tänka utanför standardresor :) Fina bilder du tagit, ser fram emot att höra mer! Kram Malin

Kika sa...

Tack Malin! det var faktiskt hur kul som helst. Rekommenderar. Funkar nog bra med småttingar på tåg oxå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...