16 december 2014

Hårda klapptips

Tänkte bjuda på några tips till dig som tänker ge böcker i julklapp eller är sugen på bra läsning under de kommande helgerna.
Det här är några av de bästa böckerna jag läst under 2014.
Peter May: Svarthuset och Lewismannen. Händelserna utspelar sig på Yttre Hebriderna utanför Skottland med Fin McLeod i huvudrollen. Böckerna klassas som deckare men är lika mycket (om inte mer) en berättelse om livet och mänskorna på dessa öar. Bra och fängslande. Detta är de två första böckerna i en trilogi.
Jojo Moyse: 100 mil. Äntligen kom Moyes med en värdig uppföljare till fantastiska "Livet efter dig". Den här gången tar hon oss med på en riktig roadtrip. Det händer kanske inte så mycket - ändå kan man inte låta bli att läsa vidare. Men har du inte läst något av Moyes tidigare är det "Livet efter dig" som gäller.
Tusen tankar om träd. Faktaboken har den fiffiga undertiteln "En antalogi som växer". För alla som gillar skog och träd i synnerhet är detta boken som ska finnas i jultomtens säck. Vacker. Eftertänksam. Angelägen.
Jørn Lier Horst: "Jakthundarna". Spännande bladvändare som delvis utspelar sig i Fredrikstad där min norska gren av släkten håller till. Lier Horst fick Glasnyckeln 2013 då "Jakthundarna" utsågs till bästa nordiska deckare.
Kristina Ohlsson: "Lotus blues". Vi är många som väntat på nästa deckare från Kristina O. "Lotus Blues" är annorlunda mot hennes tidigare deckarserie men lika fängslande. Det är roligt när en författare förnyar sig och inte väljer att trampa i gamla spår. I vår kommer del två och jag väntar spänt på hur historien ska sluta.
Gott nytt läsår 2015!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...