14 april 2014

Påskdeckare

I Norge har man länge haft "Påskekrim", en tradition att under påsken läsa deckare.
Långhelger är bra tid för avkopplande läsning. Därför tänkte jag tipsa om några nya deckarfavoriter.
Peter May: "Svarthuset" är den första i hans Lewis-trologi som översätts till svenska. Handlingen utspelar sig på Yttre Hebriderna. Det är kargt och tillknäppt. Du som gillar författare som Ian Rankin, Reginald Hill, Elly Griffiths och Ann Cleeves kommer att älska detta. Jag kan knappt vänta tills del två kommer på svenska.
Robert Galbraith: "Gökens rop" är skriven under pseudonym av världskända JK Rowling. Själv ville hon aldrig avslöja att det var hon som stod bakom pseudonymen men hennes advokat kunde inte hålla tyst. Jag var skeptiskt men blev positivt överraskad. Här finns många spännande personligheter inte minst huvudpersonen - den enbenta afganistanveteranen och privatdeckaren Cormoran Strike. Själva intrigen är inte den mest medryckande. Personporträtten och Londonmiljöerna är den stora behållningen.
Deon Meyer: "Spåren" är sydafrikanen Meyers senaste deckare. I den följer han tre olika historier som möts i slutet. Meyer är en suverän berättare. Om du inte läst honom förut ska du börja med "Tretton timmar" - en av mina absoluta favoriter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...