16 oktober 2010

Berlin


Har haft några härliga dagar i Berlin. Mycket att upptäcka i denna vidsträckta stad med en historia som inte går av för hackor. Känner att jag måste läsa på mer efter mitt besök.
Här några tips om du är på väg:
East Side Gallery: Den längsta bevarade delen av Berlinmuren där konstnärer från hela världen målat 160 verk. Detta skapades direkt efter murens fall och målningarna har restaurerats en gång efter det. Över en halv miljon turister hittar hit varje år.
Branderburger Tor: Ingen kan väl besöka Berlin utan att gå längs paradgatan Unter den Linten och passera under triumfbågen Branderburger Tor.
Hop on hop off: Berlin är vidsträckt och utbudet av museer och sevärdheter är oändligt. Därför är en hop on hop off-tur ett bra sätt att få en överblick (liksom i många andra storstäder).
Potsdam: Fotbollen förde oss till Potsdam som visade sig vara en härligt stad. Fina smågator och kvarter, mysiga caféer och butiker. Och en rad storslagna slott, för att inte tala om parken vid slottet Sanssouci. Bara 45 minuter med pendeltåg från Berlin.
Blue Man: Blue Man (en trio trumslagare) är från Berlin och ger sina shower i en spektakulär salong. Det var en upplevelse som inte kommer igen, många överraskande inslag och publiken var delaktig på flera sätt. Skriver inte mer ifall du tänker se dem.
Fler bilder från Berlinresan hittar du här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...